Foreningens sangkor

Glædesspredere siden 1943


SMVholstebros sangkor har siden 1943 haft til formål at fremme kendskabet til flerstemmig mandskorsang og at sprede glæde.

Koret blev dannet i vinteren 1943–1944 og havde første sangaften den 15. februar 1944. Sangkoret kunne således holde 70-års jubilæum i 2019.

I begyndelsen var det kun medlemmer af foreningen, der kunne optages i sangkoret. I dag er det alle med lyst til korsang – og sang i det hele taget – der kan optages.

Glæde og glæden ved sang er det gennemgående i foreningen, og alle går fra øveaftnerne og koncerterne med stor glæde. Sangkoret er et firestemmigt mandskor bestående af 21 medlemmer.

Repertoiret spænder vidt og omfatter viser, årstidens sange, fædrelandssange, nyere sange, klassisk og rytmisk musik.

Koncerter

Koret øver hver mandag aften fra kl. 19-21 fra august til maj og giver koncert for alle, som måtte have interesse for det f.eks. selskaber, foreninger m.v.

Faste årlige engagementer er til SMVholstebros generalforsamling i oktober og nytårskoncerten på plejehjemmet Beringshaven i Holstebro i januar. Derudover bidrager sangkoret med festlige og glade indslag til firmafester og andre arrangementer.

Korets dirigent er Jesper Fjord, der er ansat ved Holstebro Gymnasium som underviser i sang og musik. Jesper har i flere år ledet andre kor og er også selv en aktiv korsanger.

Sangkorets kontaktperson

Thorkild Boutrup
Haydnsvej 47
7500 Holstebro
Mobiltelefon: 2392 0125
E-mail: thorkild@boutrup.eu

Links
Artikel i Dagbladet Holstebro ifm. Sangkorets 80 års jubilæum

GOK0060

I mere end 150 år har Holstebro Industri- & Håndværkerforening talt de små og mellemstore virksomheders sag, SMV’erne. Fra 2022 hedder vi SMVholstebro. 

Kontakt

SMVholstebro
Danmarksgade 18
7500 Holstebro

info@smvholstebro.dk