Tandlæge Bjarke Juul Larsen

Efter afsluttet eksamen som tandlæge i Aarhus kiggede Bjarke Juul Larsen efter en klinik i måske Odense eller Aarhus, hvor han kunne arbejde, men så fandt han et job i Holstebro, og det har fået store følger. Nu har han sammen med en kollega købt en klinik og investeret millioner i et nybyggeri, hvor der også er plads til, at de har kunnet udvide personalet kraftigt.

Bjarke Juul Larsen er jæger, ”så det basker”, og i Holstebro er han kommet tættere på jagtmarker i Thy. 

Ung tandlæge satser millioner på nybygget klinik i Vestjylland: Nu har han også købt hus, fundet kone og fået barn

Nyuddannet brød op fra storbyen, og i dag er han i gang med at opbygge et fagligt miljø og fællesskab i Holstebro, hvor han kan se sig selv de næste 40 år

Nogle nye tandlæger rejser kun ud fra Aarhus og København for at samle erfaring, så de kan få en attraktiv stilling i en storby. Sådan er det ikke for Bjarke Juul Larsen. Den 31-årige tandlæge er rejst fra Aarhus til Holstebro, hvor han regner med at drive klinik de næste 40 år indtil folkepensionen.

Bjarke Juul Larsen har sammen med en kollega bygget en ny klinik på hele 500 kvadratmeter med 10 behandlingsrum. Med stole og andet udstyr har det kostet adskillige millioner kr. Men Bjarke Juul Larsen tror på investeringen. Han ser Holstebro udvikle sig med stort byggeri af nye boliger.

Nu har han også fundet sin private lykke i byen. Han mødte ergoterapeuten Line, og de har giftet sig på rådhuset i Holstebro. Parret har købt et lille ældre hus i byen og fik for nylig deres første barn, Emil.

Bjarke Juul Larsen tog i første omgang et job som ansat tandlæge på en klinik i Holstebro. Her arbejdede også den jævnaldrende Jens Mølgaard Falkner. De to kendte hinanden en lille smule fra studiet i Aarhus. De begyndte at tale om, at det kunne være sjovt at få egen klinik.

En aften ringede en af indehaverne af en anden klinik i Holstebro og spurgte Bjarke Juul Larsen, om han ”kunne være interesseret i at købe en klinik”. Makkerparret slog til og overtog i 2021. Men klinikken var snæver og lå på første sal uden elevator. Derfor valgte de to unge ejere hurtigt at bygge nyt.

Nu er den nye klinik taget i brug. Her er der ti patientstole mod kun fire i den gamle. Dermed har indehaverne kunnet udvide personalet. De beskæftiger i dag to tandlæger, to tandplejere, seks klinikassistenter, en receptionist og en klinikkoordinator. Desuden lejer de en del af klinikken ud til en reguleringstandlæge.

Unge tandlæger efterspørger et fagligt miljø, hvor de kan udvikle sig, og hvor man for eksempel hurtigt kan vise et røntgenbillede til en kollega og få et godt råd. Jeg tror, vi får et fagligt fællesskab, som det også kan gøre det interessant for os selv at blive her i mange år, siger Bjarke Juul Larsen.

I den gamle klinik måtte indehaverne lukke for tilgang af patienter. Med den nye bygning og det større personale kan de nu igen tage mod nye patienter. I Holstebro har borgere ingen problemer med at få en tandlæge.

Den anden indehaver har også købt hus i Holstebro, hvor han bor med fire børn. Den nye klinik er bygget af et entreprenørfirma med hjemsted i Holstebro. Tandlægerne ser også en idé i at bakke op om det lokale fællesskab.

Bjarke Juul Larsen har fået en ny kæphest: Han går rundt og siger, at Vestjylland kan give dig noget særligt. Han kalder området guldkanten og mener, at mentaliteten er anderledes.

Og så er naturen fantastisk. Jeg kan hurtigt komme til Thy, hvor jeg er med i et jagtkonsortium. Vi spiser aldrig kød fra frysedisken derhjemme, men sætter hovedsageligt vildt på bordet, fortæller Bjarke Juul Larsen.

Yderligere oplysninger kan indhentes hos
Tandlæge og indehaver Bjarke Juul Larsen, Tandklinikken Omhu, tlf. 9742 0328

Tandklinikken Omhu
Tandplejeprognose fra Sundhedsstyrelsen

 

Denne pressemeddelelse er udsendt af Holstebro Pressen, som udgives af en arbejdsgruppe, der ønsker at udbrede kendskabet til, hvad der foregår på virksomheder, arbejdspladser, institutioner og andre steder i Holstebro Kommune. Arbejdsgruppe: Thomas Birch, Anders Nørgård, Ole Nielsen, Niels Christian Andersen, Peter Vinge Koustrup, Michael Ulsted, Mette Mørk Andersen, Jens Kristian Larsen, Peter Kjeldbjerg, Nanna Seidelin og Niels Stoktoft Overgaard (journalist). Kontakt til arbejdsgruppen: niels@stoktoft.dk

 

I mere end 150 år har Holstebro Industri- & Håndværkerforening talt de små og mellemstore virksomheders sag, SMV’erne. Fra 2022 hedder vi SMVholstebro. 

Kontakt

SMVholstebro
Danmarksgade 18
7500 Holstebro

info@smvholstebro.dk