Fra efterskole til toppen i e-sport

Nyt linjefag og nye bygninger:

Ungt lederteam på Rydhave Slots Efterskole gør klar til flere elever og vil med nye ideer gøre dem robuste

En fond skabt af blandt andre erhvervsfolk har overtaget Rydhave Slots bygninger, og nu er de i gang med at projektere nye bygninger, modernisereringer og renoveringer på stedet, der i over 65 år har huset en efterskole. Samtidig er et nyt, ungt lederteam i gang med planlægge et nyt linjefag, hvor eleverne blandt skal springe i faldskærm, og de er også optaget af den megen debat om, at mange unge har det svært, så de styrker trivslen med nye metoder.

Rydhave Slots Efterskole har opfostret flere af de fremtrædende udøvere inden for e-sport i Danmark og skaber også talenter inden for blandt andet motocross og ridning. 

Fra efterskole til toppen i e-sport: Rydhave udvikler talenter også i ridning og motocross og gør klar til udvidelse

Vestjysk efterskole på et slot har undgået frafald i det nye skoleår efter at have sat gang i ny og anderledes indsats for, at eleverne trives

Den 20-årige Jakob Nygaard er en af Danmarks fremmeste inden for e-sporten Counter-Strike og spiller på et af verdens bedste hold, Heroic. Karrieren begyndte, da forældrene i Thorsminde sendte ham på Rydhave Slots Efterskole i skoleåret 2018-2019. Jakob Nygaard og Heroic har blandt andet vundet Blast-finalen med en millionpræmiesum i Royal Arena i København og også været i toppen i IEM Rio i Brasilien.

Flere andre fremtrædende i e-sporten har udviklet deres talent på Rydhave Slots Efterskole ved Vinderup nordøst for Holstebro. Nu er de næste 27 elever i gang med blandt andet Counter-Strike på skolen, og tilmeldingerne er begyndt at komme til både 2024 og 2025. Rydhave Slots Efterskole har også tilstrømning til linjefag i motocross, ridning, global og kunst og krea.

Skolen var blandt de første som satte e-sport på programmet. Nu er et nyt linjefag under udvikling. Det kommer til at hedde Move og handler om bevægelse på alle mulige måder. Ikke bare håndbold og fodbold, men også eksempelvis kajak, SUP board og faldskærmsudspring. Eleverne kommer til at røre sig på alle mulige måder.

- Vores motto er plads til alle, både dem som allerede interesserer sig for eksempelvis e-sport eller motocross, men også dem, som bare gerne vil være aktive i et fællesskab, siger forstander Henrik Okkerstrøm.

Han er netop tiltrådt som leder efter blandt andet at have arbejdet på sportsefterskolen i Oure på Fyn og været succesfuld træner for dameligaholdet i Horsens. Den 39-årige Henrik Okkerstrøm bruger nu sine ledelseserfaringer fra sportsverdenen til at koncentrere sig om driften af Rydhave Slots Efterskole i team med jævnaldrende viceforstander Mette Mikkelsen. Hun har en fortid som lærer på en af landets mindste skoler på Anholt.

De to har sat gang i en særlig indsats for at fremme trivslen blandt eleverne. De tror, at det måske allerede har givet resultater. Normalt har efterskoler i de første uger af skoleåret frafald blandt elever, som får hjemvé eller af andre grund afbryder deres ophold. I år holder alle unge ved i Rydhave!

Efterskolen gør også klar til udbygninger. En fond skabt af erhvervsfolk og nogle af dem tidligere elever har overtaget bygningerne, så skolen nu lejer sig ind. Fonden er i gang med at planlægge byggerier, moderniseringer og renoveringer, så det historiske og miljøfyldte slot er rustet til skolefremtiden.

Rydhave Slots Efterskole har held med at tiltrække lærere med stor erfaring. På e-sport er det blandt andre Thomas Dyrensborg, der selv har spillet Counter-Strike og været analytiker for både holdene Heroic og Astralis og nu arbejder for svenske N.I.P. En anden er Sebastian Aagaard, der spiller for Team Atlantic. På motocross er lærerne blandt andre Claus og Rasmus Goul. De er far og bror til den professionelle kører Frederik Goul.

Denne pressemeddelelse er udsendt af Holstebro Pressen, som udgives af en arbejdsgruppe, der ønsker at udbrede kendskabet til, hvad der foregår på virksomheder, arbejdspladser, institutioner og andre steder i Holstebro Kommune. Arbejdsgruppe: Anders Nørgård, Ole Nielsen, Niels Christian Andersen, Peter Vinge Koustrup, Michael Ulsted, Mette Mørk Andersen, Jens Kristian Larsen, Peter Kjeldbjerg, Nanna Seidelin og Niels Stoktoft Overgaard (journalist). Kontakt til arbejdsgruppen: niels@stoktoft.dk

 

Rydhave Slots Efterskole
Danske Herregårde og Rydhave
Lex.dk om Rydhave
Aarhus Universitet om herregården Rydhave

 

Yderligere oplysninger kan indhentes hos 

  • Forstander Henrik Okkerstrøm, tlf. 4084 2090, ho@rydhave.dk
  • Viceforstander Mette Mikkelsen, tlf. 9744 1522, mobil 2967 0338, mm@rydhave.dk

 

 

I mere end 150 år har Holstebro Industri- & Håndværkerforening talt de små og mellemstore virksomheders sag, SMV’erne. Fra 2022 hedder vi SMVholstebro. 

Kontakt

SMVholstebro
Danmarksgade 18
7500 Holstebro

info@smvholstebro.dk