VW & Retro Museum

Legende fejrer fødselsdag på succesfuldt museum

 

VW’s tidligere motorsportschef, Kris Nissen, fejrer fødselsdag på dansk VW-museum – der har sat publikumsrekord og udvider. 

Et af dansk motorsports største navne er nu kommet på museum. I dag 62-årige Kris Nissen har parkeret sin allerførste racerbil på VW & Retro Museum i Ulfborg vest for Holstebro. Det er en Formel Ford 2000, som han i 1981 blev nummer to med ved EM. 

Sønderjyske Kris Nissen kørte gennem mange år som professionel racerkører og var tæt på Formel 1, og senere virkede han i mange år som motorsportschef hos VW. Han bor i dag i Schweiz, men har i sommer holdt sin fødselsdag på museet – der har sat publikumsrekord og gør klar til sin fjerde udvidelse på syv år.

Kris Nissen har forelsket sig

Den danske racerkører Kris Nissen har forelsket sig i VW & Retro Museum i Ulfborg vest for Holstebro. Han har ganske gratis udlånt sin allerførste racerbil til museet. Publikum kan i fremtiden også se mange af hans pokaler og køredragter og få hele historien om hans karriere. Kris Nissen bor i dag i Schweiz, men valgte i sommer at holde sin 62-års fødselsdag på museet sammen med 25 af sine venner.

Samarbejdet med racerkøreren er et nyt højdepunkt i museets historie. Det åbnede i 2015 og gør nu klar til sin fjerde udvidelse. Det sker, efter at publikumstallet har sat rekord i sommer. Alene i juli og august kom der 5.500 gæster, og det samlede antal besøgende vil nærme sig 13.000 i år. Dermed er VW & Retro Museum på vej ind blandt Danmarks 200 største attraktioner.

Kris Nissen hørte om museet via en ven. På en tur til Danmark kørte han omkring Ulfborg.

- Jeg blev meget positivt overrasket. Det er et virkeligt godt museum og også med meget andet end biler. Det utroligt, hvad de har fået samlet. Det er et sted for alle, uanset alder, siger Kris Nissen.

Værdifulde VW-biler

VW & Retro Museum drives af ægteparret Sussi og Carsten Andersen, assisteret af op mod 20 frivillige. De har også samlet inventar og varer fra en række gamle butikker. Inden længe får de en historisk frisørsalon og operatørrummet med maskiner fra den gamle biograf i Ulfborg. Forleden fik de tilbudt en samling med 350 æggeure.

Den mest værdifulde del af samlingen er en række gamle VW-biler. VW-koncernen i Tyskland har også fået øje på, hvad der står i Ulfborg. En VW-bus fra museet skal næste sommer udstilles i Hannover.

Kris Nissens bil på museet er en Formel Ford 2000 fra 1979. Den har en VW-gearkasse. Kris Nissen blev nummer to i den ved EM i 1981. Den står i dag i samme stand som dengang.

Sønderjyske Kris Nissen viste sit talent som dreng, da han blev danmarksmester i gokart. Han fik sit gennembrud i motorsporten i den Formel Ford 2000, som nu står i Ulfborg. Han rykkede op gennem klasserne og var tæt på Formel 1, da han kom ud for en alvorlig ulykke på en bane i Japan i 1988. Han reddede livet og fortsatte karrieren.

Fra 2003 til 2012 var Kris Nissen motorsportschef hos VW og ansvarlig for et team på 180 personer. Hans hold vandt blandt andet Rally Dakar flere gange. I dag er Kris Nissen rådgiver inden for motorsport. De sidste par år er han igen begyndt at deltage i løb i Tyskland i DTM Classic og skal om kort tid igen køre på den berømte Hockenheimring.

Yderligere oplysninger kan indhentes hos 

Links:
VW & Retro Museum
Kris Nissen Racing
Omtale af Kris Nissen ved hans 60-års fødselsdag i 2020

Denne pressemeddelelse er udsendt af Holstebro Pressen, som udgives af en arbejdsgruppe, der ønsker at udbrede kendskabet til, hvad der foregår på virksomheder, arbejdspladser, institutioner og andre steder i Holstebro Kommune. Arbejdsgruppe: Dorte Martinsen, Anders Nørgård, Ole Nielsen, Niels Christian Andersen, Peter Vinge Koustrup, Michael Ulsted, Mette Mørk Andersen, Jens Kristian Larsen, Peter Kjeldbjerg, Nanna Seidelin og Niels Stoktoft Overgaard (journalist). Kontakt til arbejdsgruppen: niels@stoktoft.dk

I mere end 150 år har Holstebro Industri- & Håndværkerforening talt de små og mellemstore virksomheders sag, SMV’erne. Fra 2022 hedder vi SMVholstebro. 

Kontakt

SMVholstebro
Danmarksgade 18
7500 Holstebro

info@smvholstebro.dk