Er det Me-Too bølgen, der er kommet til håndværksvirksomhederne?


I pressen har vi inden for kort tid hørt om alvorlige og ulykkelige hændelser, hvor lærlinge på forskellig vis er blevet udsat for krænkende adfærd både fra mestre og svende. Sager som aldrig skulle have fundet sted, og som på ingen måde hører hjemme i 2024.

Sager som er med til at give håndværksfagene et dårligt ry i en tid, hvor man samtidig skriger på faglært arbejdskraft.
Det er stærkt bekymrende, at unge lærlinge indenfor håndværkssektoren, bliver nødsaget til at afbryde lærekontrakten, fordi de bliver udsat for krænkende adfærd fra mester og svende. Det er på alle måder uacceptabelt og burde ikke kunne finde sted.

Når man med SMVholstebro som platform bliver konfronteret med sådanne hændelser, står det i skærende kontrast til den ånd, der ligger bag Holstebros ældste erhvervspolitiske forening, Holstebro Industri &- Håndværkerforening, nu SMVholstebro.

At grænseoverskridende adfærd, presser lærlinge anno 2024 ud af det håndværksfag, som de havde valgt som deres levevej, må simpelthen ikke forekomme, hvilket vi i SMVholstebro tager skarpt afstand fra!


Lad os igen få stoltheden ved at være faglært frem i forreste række.
Lad os sætte et positivt fokus på dem, der vælger håndværket til.

I mere end 150 år har Holstebro Industri- & Håndværkerforening talt de små og mellemstore virksomheders sag, SMV’erne. Fra 2022 hedder vi SMVholstebro. 

Kontakt

SMVholstebro
Danmarksgade 18
7500 Holstebro

info@smvholstebro.dk