Holstebro Industri- & Håndværkerforening bliver til SMVholstebro


Holstebro Industri- & Håndværkerforening bliver til SMVholstebro for at styrke de lokale virksomheder og forbindelsen til hovederhvervsorganisationen SMVdanmark.


I 2021 fejrede Holstebro Industri- og Håndværkerforening sit 150-års jubilæum som en af de ældste erhvervsorganisationer i Danmark.

I 2022 bakkede generalforsamlingen op om bestyrelsens enstemmige forslag om at ændre navn til SMVholstebro.

SMV står for ”Små og mellemstore virksomheder”.

- Det er altid lidt vemodigt sådan at skifte navn. Men tiderne skifter og i dag er vi en forening for alle små og mellemstore virksomheder i byen og ikke kun for industrivirksomheder og håndværkere, som det gamle navn antyder. Derfor er det helt naturligt at skifte til et navn, der mere tydeligt fortæller, hvem vi er, siger Bjarne Sørensen, der er formand for SMVholstebro.

Kendt fra den offentlige debat

Navneskiftet tydeliggør også tilhørsforholdet til SMVdanmark, som mange kender fra den offentlige debat. Når politikerne på Christiansborg overser de små og mellemstore virksomheders interesser, er SMVdanmark hurtige til at tale de mindre virksomheders sag overfor beslutningstagerne.

- Som medlem af SMVholstebro er man automatisk medlem af SMVdanmark. Det er en unik styrkeposition. SMVdanmark giver os indflydelse på Christiansborg, mens SMVholstebro giver indflydelse på rådhuset, siger Bjarne Sørensen.

Da Håndværksrådet tilbage i 2017 skiftede navn til SMVdanmark oplevede hovederhvervsorganisationen et markant gearskifte.

Det fortalte Jakob Brandt, der er direktør for SMVdanmark på generalforsamlingen i Holstebro i september 2022.

Mange følger i kølvandet

Jakob Brandt glæder sig over at flere og flere at de lokale industri- og håndværkerforeninger følger i kølvandet af Håndværksrådets beslutning om at bliver til SMVdanmark og følger op med lokale varianter af navnet, som det netop er sket i Holstebro.

- Den lokale opbakning er vigtig. Ved at tydeliggøre samarbejdet står vi endnu stærkere i arbejdet med at styrke erhvervspolitikken både lokalt og nationalt, siger Jacob Brandt.

SMVholstebro går nu i gang med at implementere navneskiftet på sin hjemmeside og i andre dele af markedsføringen og planlægger en kampagne, der skal få endnu flere end de nuværende 400 virksomheder til at blive medlem.

Udover navneskiftet fyldte også virksomhedernes samarbejde med UCH om at give lærepladsgaranti til unge på erhvervsuddannelserne en god del af generalforsamlingen.

I mere end 150 år har Holstebro Industri- & Håndværkerforening talt de små og mellemstore virksomheders sag, SMV’erne. Fra 2022 hedder vi SMVholstebro. 

Kontakt

SMVholstebro
Danmarksgade 18
7500 Holstebro

info@smvholstebro.dk