Birch Anlæg

Lokale, udenlandske ansatte med til at skabe vækst hos vestjysk anlægsvirksomhed

Antallet af beskæftigede udenlandske statsborgere i Danmark er på 15 år steget fra 172.000 til 386.100 – svarende til 125 %. I Holstebro Kommune er tallet forholdsvis gået en lille smule mere fremad fra 1.270 i 2008 til 2.890 i 2023 – svarende til 128 %.

I Holstebro arbejder der blandt andet 360 polske statsborgere, og en af dem er Daniel Krysiak, der har job hos Birch Anlæg i Ulfborg – som netop har ansat endnu en polak, men hvor størsteparten af de ansatte er danskere.

Birch Anlæg er en ung virksomhed oprettet i 2017, men firmaet har allerede hentet to gazellepriser for vækst fra dagbladet Børsen for regnskaberne for 2021 og 2022. Pressemeddelelse nedenfor og vedhæftet.

Daniel fra Polen bor i Vestjylland og har været med til at sikre vestjysk anlægsfirma en pris for høj vækst

Flere end hver ottende lønmodtager i Danmark er nu udlænding. 44-årige Daniel Krysiak er en af dem. Han kommer fra Stettin i Polen – som Kong Frederik netop har besøgt - men bor i dag i Ulfborg i Vestjylland. Her han de sidste seks år arbejdet med blandt andet brolægning i virksomheden Birch Anlæg. Daniel Krysiak har været med til at skabe den vækst i firmaet, som har indbragt virksomheden nu den anden gazellepris fra dagbladet Børsen.

I Holstebro Kommune arbejder der i dag op mod 3.000 udenlandske lønmodtagere. Direktør Thomas Birch i Birch Anlæg har for nylig ansat endnu en polak, der bor i Staby vest for Ulfborg. Tidligere har han haft to andre udlændinge, som kom fra Hvide Sande og Staby.

- Vi søger hele tiden gode medarbejdere og deres nationalitet er underordnet, bare de er dygtige. De får det samme i løn efter overenskomsten med 3F, fortæller Thomas Birch.

Langt hovedparten af de op mod 20 medarbejdere er danskere, men Birch Anlæg mærker som andre arbejdsgivere, at beskæftigelsen er rekordhøj i Danmark. Antallet af lønmodtagere med dansk statsborgerskab slår ikke til.

Birch Anlæg løser opgaver som anlægsgartner og med græspleje, belægninger, træfældning og vedligehold af grønne anlæg. De fleste kunder bor fra Hvide Sande i syd og mod nord  op mod Lemvig og så ind i landet til Holstebro, Spjald og længere ned. I øjeblikket er firmaet ved at løse en større opgave med et haveanlæg ved en nybygget villa i Klampenborg for København. Det sker i samarbejde med Holstebro-virksomheden Østermark, der har bygget huset. En anden stor opgave er flisearbejde ved Danske Fragtmænds filial i Esbjerg. Det er en opgave, som løses for vognmandsfirmaet Flemming Krogh, der driver terminalen i Esbjerg, men som har hjemsted i Ulfborg og Holstebro

47-årige Thomas Birch oprettede firmaet for syv år siden. Han er selv uddannet anlægsgartner og arbejdede i en periode med at undervise på erhvervsskolen Mercantec Ulfborg Kjærgaard. Men så ville hans tidligere arbejdsgiver i Ulfborg stoppe sit anlægsarbejde og sælge maskinerne. Siden har Thomas Birch udvidet i flere omgange med bygninger og mere plads. Han har også indrettet en teknisk avanceret plads, hvor privatkunder selv kan betjene sig med grus, sand og andre materialer. De åbner porten ved at sende en sms, betaler via MobilePay og kører ud igen med en sms.

Birch Anlæg har haft vækst og fremgang i tallene i alle sine leveår. Overskuddet satte ny rekord i fjor med næsten 3,3 millioner før skat.

Daniel Krysiak boede i Thorsminde, men ville gerne tættere på arbejdspladsen og er nu flyttet ind i et parcelhus i Ulfborg. Han tog til Danmark for 13 år siden, fordi der var gode penge at tjene.

Thomas Birch kender andre udlændinge, der bor i byen og arbejder på egnen. Han siger, de er værdifulde deltagere i livet i skole og foreninger.

Yderligere oplysninger kan indhentes hos
Direktør og indehaver Thomas Birch, Birch Anlæg, tlf. 6024 3798, thomas@birch-anlaeg.dk

Birch Anlæg
Børsen Gazelle
Statistik over udenlandske lønmodtagere i Danmark hos jobindsats.dk under Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering
Markedsdatavirksomheden Lassos nyheder om Birch Anlæg

 

Denne pressemeddelelse er udsendt af Holstebro Pressen, som udgives af en arbejdsgruppe, der ønsker at udbrede kendskabet til, hvad der foregår på virksomheder, arbejdspladser, institutioner og andre steder i Holstebro Kommune. Arbejdsgruppe: Thomas Birch, Anders Nørgård, Ole Nielsen, Niels Christian Andersen, Peter Vinge Koustrup, Michael Ulsted, Mette Mørk Andersen, Jens Kristian Larsen, Peter Kjeldbjerg, Nanna Seidelin og Niels Stoktoft Overgaard (journalist). Kontakt til arbejdsgruppen: niels@stoktoft.dk

 

 

 

 

I mere end 150 år har Holstebro Industri- & Håndværkerforening talt de små og mellemstore virksomheders sag, SMV’erne. Fra 2022 hedder vi SMVholstebro. 

Kontakt

SMVholstebro
Danmarksgade 18
7500 Holstebro

info@smvholstebro.dk