Barnedåbskage fra Baking Sins

Lea fra Slovenien bager kager til store dele af Jylland: Flytning til større by har givet vækst

12.000 kr. kostede den hidtil største festkage, som Lea Cesar har leveret fra sin forretning i Holstebro, Baking Sins - men den skulle også mætte 160 personer til et bryllup i Aalborg. Den 33-årige iværksætter, der er født i Slovenien og har boet 13 år i Danmark, bager også cupcakes, macarons og mange andre slags kager i køkkenet i sin café, og det er navnlig bestillinger til store fester og firmaer, der vækster. Hun driver desuden en webshop.

En udlejer kom i kontakt med hende, da hun havde butik i en anden vestjysk by, og han syntes, at der manglede sådan en forretning i detailudbuddet i Holstebro. Gennem flere måneder prøvede han at overbevise hende om at flytte, inden det lykkedes. Pressemeddelelse nedenfor og vedhæftet.

Bryllupskager, festkager, cupcakes og andre kager – i dag har Holstebro fået den forretning, som byen manglede – og den sælger til store dele af Jylland.

”Den store bagedyst” på tv har gjort danskerne vilde med kager. Det gavner 33-årige Lea Cesar. Hun begyndte med at bage kager til familie og venner, men har nu gjort sin hobby til en forretning med foreløbig seks ansatte. I dag bor virksomheden Baking Sins i Holstebro efter at være startet i Ringkøbing.

På gågaden har Lea Cesar en café. Men den største del af salget foregår ud af huset til fester og til firmaer – bryllupskager, dåbskager firmakager osv. Hun leverer til store dele af Jylland. Den hidtil største var i seks etager, gik til et bryllup i Aalborg og kostede 12.000 kr. Hun har også webshop med kager.

Lea Cesar følger danske traditioner, men på sin egen måde. Hendes speciale er kager i flere lag, mange lag. Hun pynter tit med friske blomster – og råder kunderne til kun at spise kagen, ikke pynten. I hendes sortiment er også cupcakes, macarons og mange andre slags kager – i forskellige størrelser.

Det var tømrermester og udlejer Tejs Madsen, der overbeviste Lea Cesar om at rykke til Holstebro. Han tænkte, at sådan en forretning manglede i Holstebro. I flere måneder kæmpede han for at overbevise hende om at flytte til et af hans lokaler. Han tegnede indretning og justerede på lejekontrakt, inden det lykkedes. Han koordinerede med de andre håndværkere under ombygning af den nye butik, så iværksætteren kunne koncentrere sig om sin daværende forretning. Det var med til, at det hele faldt på plads

Lea Cesar er født og opvokset i Slovenien, men har boet 13 år i Danmark. Mange spørger hende, om hun ikke skal deltage i ”Den store bagedyst”, men det kan hun ikke som professionel i faget. Til gengæld har hun fået tilbud om at deltage i den slovenske udgave af tv-programmet ”Masterchef”, men det måtte hun takke nej til. Det krævede seks-syv ugers fravær fra virksomheden i Holstebro og fra kæreste og søn på 2 1/2 år i Danmark.

Det var en tilfældighed, der bragte Lea Cesar til Danmark. En ven fik sommerjob i Vestjylland. Hun tog op for at besøge ham, og i ferien blev de kærester. I dag arbejder han på Vestas, og hans forældre er flyttet til Ulfborg.

Lea Cesar har studeret økonomi, først i Slovenien og med sidste semester i Odense. Hun begyndte med at gøre rent i sommerhuse og havde andre småtjanser, mens hun lærte dansk. I dag taler hun flydende dansk.

Baking Sins har fordoblet omsætningen siden flytningen til Holstebro. Lea Cesar har et godt samarbejde med hoteller, restauranter og andre virksomheder i byen og på egnen. Hun oplever, at hendes kager passer ind i et hul på markedet og i byen.

Om halvanden måned skal Danmarks fodboldlandshold spille mod Slovenien ved Europamesterskaberne i Tyskland. Lea Cesar er en rigtig forretningsmand, der ikke vil afsløre, hvem hun holder med den dag. Der arbejder forholdsvis få slovenere i Danmark – og i Holstebro kommune. I alt knap 400 i Danmark og heraf de 5 i Holstebro Kommune. Det viser tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering. For 15 år siden var der 70 i hele landet – og ingen i Holstebro.

 

Yderligere oplysninger kan indhentes hos 
Iværksætter Lea Cesar, tlf. 4225 7223, info@bakingsins.dk
Udlejer Tejs Madsen, tlf. 2194 4592, madsenbyg@mail.dk

Baking Sins
Baking Sins på Trustpilot
Statistik over udenlandske lønmodtagere i Danmark hos jobindsats.dk under Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering

 

Denne pressemeddelelse er udsendt af Holstebro Pressen, som udgives af en arbejdsgruppe, der ønsker at udbrede kendskabet til, hvad der foregår på virksomheder, arbejdspladser, institutioner og andre steder i Holstebro Kommune. Arbejdsgruppe: Thomas Birch, Anders Nørgård, Ole Nielsen, Niels Christian Andersen, Peter Vinge Koustrup, Michael Ulsted, Mette Mørk Andersen, Jens Kristian Larsen, Peter Kjeldbjerg, Nanna Seidelin og Niels Stoktoft Overgaard (journalist). Kontakt til arbejdsgruppen: niels@stoktoft.dk

I mere end 150 år har Holstebro Industri- & Håndværkerforening talt de små og mellemstore virksomheders sag, SMV’erne. Fra 2022 hedder vi SMVholstebro. 

Kontakt

SMVholstebro
Danmarksgade 18
7500 Holstebro

info@smvholstebro.dk