Alvac Industry

Virksomheden ALVAC INDUSTRY i Holstebro fik i fjor en ordre på et tocifret millionbeløb på løftegrej til en vindmøllevingefabrik i Hull i England.

Nu har ALVAC INDUSTRY givet et endnu større tilbud på et trecifret millionbeløb til et andet stort projekt, samtidig med at firmaet er ved at flytte ind i en nybygget hal – stadig større møller kræver kraftigere og mere omfangsrigt håndteringsudstyr.

ALVAC INDUSTRY leverede tidligere mindre kranløsninger til flere hundrede mindre kunder, men har foretaget et strategiskifte og har i dag få meget store kunder. 

Succesrigt strategiskift:

Vestjysk firma satser på løftegrej til vindindustrien og bygger ny hal for at klare millionordrer

ALVAC INDUSTRY i Holstebro er ved at flytte ind i større rammer og tænker allerede på den næste udvidelse. Virksomheden har netop afgivet tilbud på trecifret millionbeløb

48-årige Ole Mogensen var i mange år direktør på emballagefabrikken Westpack i Holstebro, som hans farfar stiftede. Men i 2012 stoppede han som direktør på virksomheden for at prøve kræfter med noget andet og for at komme tilbage til sit oprindelige fag som tekniker. Nu har han opbygget en produktion af løfte- og håndteringsudstyr til vindmøllefabrikker. Virksomheden er ved at rykke ind i en ny hal på 2.000 kvadratmeter og har afgivet sit hidtil største tilbud på et mindre trecifret millionbeløb.

Vindmøller vokser og vokser. Produktionen af ikke mindst vinger kræver derfor stadig større løftegrej. Ole Mogensens virksomhed, ALVAC INDUSTRY, kunne ikke længere klare opgaverne i sin hidtidige bygning. Derfor har virksomheden opført en ny bygning i erhvervsområdet på Sletten i Holstebro. Her er der også bygget 500 kvadratmeter administration.

ALVAC INDUSTRY beskæftiger 19 medarbejdere. De monterer, tester og indkører løfte- og håndteringsgrejet, inden det adskilles igen og sendes til for eksempel en vingefabrik – hvor det samles igen. Den hidtil længste konstruktion var ca. 135 meter lang. Alle komponenter kommer fra underleverandører. Der foregår ingen svejsning, maling eller andre produktionsprocesser i Holstebro. Fidusen er at sætte tingene sammen på den rette måde.

Tidligere fremstillede ALVAC INDUSTRY mindre kranløsninger til at flytte sække, kasser og alt mulig andet. Men der begyndte at komme flere ordrer fra vindmølleindustrien, og for to år siden foretog Ole Mogensen et strategiskifte. Han gik fra flere hundrede mindre kunder til få store kunder inden for vindmøllebranchen.

En mindre vestjysk virksomhed kan godt samarbejde med de store i branchen. Giganterne kommer fra en kompleks verden, og Ole Mogensens filosofi er at kombinere dette med en enkel tilgang til opgaven.

- Vi ved, at markedet for vindmøller er der. Med den nye bygning er vi klar til den vækst i branchen de næste år, som alle forventer, siger Ole Mogensen.

Han har sikret sig så meget jord ved sin nye bygning, at der er plads til yderligere to haller. I fjor fik ALVAC INDUSTRY en tocifret millionordre til en udvidelse af en vingefabrik i Hull i England. Ole Mogensen venter, at virksomheden i Holstebro i fremtiden skal levere udstyr stadig mere globalt.

- Vi skal ikke konkurrere på priser. Vi skal bidrage med andet. Vi har opbygget en base af viden i Holstebro, som er vores styrke, siger Ole Mogensen.

ALVAC INDUSTRY gav i fjor et overskud på 1,8 millioner kr. Det er et andet Holstebro-firma, der har opført ALVAC INDUSTRYs nye hjemsted, nemlig totalentreprenøren Gråkjær.

 

Yderligere oplysninger kan indhentes hos

 

Denne pressemeddelelse er udsendt af Holstebro Pressen, som udgives af en arbejdsgruppe, der ønsker at udbrede kendskabet til, hvad der foregår på virksomheder, arbejdspladser, institutioner og andre steder i Holstebro Kommune. Arbejdsgruppe: Thomas Birch, Anders Nørgård, Ole Nielsen, Niels Christian Andersen, Peter Vinge Koustrup, Michael Ulsted, Mette Mørk Andersen, Jens Kristian Larsen, Peter Kjeldbjerg, Nanna Seidelin og Niels Stoktoft Overgaard (journalist). Kontakt til arbejdsgruppen: niels@stoktoft.dk

I mere end 150 år har Holstebro Industri- & Håndværkerforening talt de små og mellemstore virksomheders sag, SMV’erne. Fra 2022 hedder vi SMVholstebro. 

Kontakt

SMVholstebro
Danmarksgade 18
7500 Holstebro

info@smvholstebro.dk