Vores franske butik

Fra vand til vin:
Ægtepar forvandler gammelt vandværk ved Vesterhavet til vinhus og vinbar med 8.000 flasker i vandtanke under jorden

Jesus omdannede vin til vand, og det kan ingen andre, heller ikke Birgitte og Ib Schack. Men nu har de omdannet et tidligere vandværk til et vinhus i den gamle badeby Bjerghuse ved Vesterhavet, og de vil i sommer medvirke i en række arrangementer med vinvandringer, vinkoncerter og vinsmagninger.

Ægteparret er netop vendt hjem fra deres hus i Sydfrankrig med nye forsyninger til deres vinlager med 8.000 flasker i de tidligere vandtanke under jorden. 

Nyt liv i Bjerghuse og Fjand vest for Holstebro – ægtepar henter vine i Sydfrankrig og sælger dem fra usædvanlig base med også stadig flere arrangementer

Birgitte og Ib Schack har hver deres faste lønmodtagerjob. Men deres store hobby udvikler sig i øjeblikket voldsomt. De har købt et gammelt vandværk i Vestjylland og omdannet det til et vinhus. I de tidligere vandbeholdere i kælderen befinder der sig op mod 8.000 flasker i konstant temperatur.

Vores franske butik” ligger i området Bjerghuse og Fjand 35 km vest for Holstebro og få hundrede meter fra Vesterhavet. På grunden har parret plantet vin, og den ser faktisk ud til at kunne gro i det ellers om vinteren barske klima. Birgitte og Ib Schack har restaureret bygningen over jorden og omdannet den til en vinbar, hvor de holder stadig flere vinsmagninger og andre arrangementer.

Koncerter, vinbar og vandringer med vin

Parret samarbejder med både en gårdbutik i Fjand og med feriebyen i området. Sammen vil de til sommer holde vinkoncerter og vinvandringer. De skaber nyt liv og nærmest et nyt kulturcenter i den tidligere badeby, som i nogle år har ligget lidt stille, men nu får ny og forstærket opmærksomhed.

Ib og Birgitte Schack henter meget af deres vin i Sydfrankrig. Flere gange om året kører parret de præcis 2.040 km fra Bjerghuse til landsbyen Estagel lidt nord for grænsen til Spanien Her har de i mange år haft et hus, og de kender bønderne. Det er deres franske venners produkter, de sælger. Det meste går til restauranter og andre vinbarer, men en stigende del af omsætningen kommer fra besøgende i vandværket.

Vandværk i gammel badeby ved Vesterhavet på vej mod et kulturcenter

Birgitte og Ib Schack har i en del år haft sommerhus i Bjerghuse. Her kiggede de i nogle år på det gamle vandværk, inden det lykkedes dem at købe stedet. Derefter gik de i gang med at renovere, og de fik spiritusbevilling.

Bjerghuse og Fjand ligger på kysten syd for Thorsminde og lige ud for det sted i Vesterhavet, hvor byggeriet af havvindmølleparken Thor snart begynder. Den bliver i særklasse landets hidtil største og vil kunne levere strøm til 1 million husstande.

Historien med det gamle vandværk og fremtiden med elektrificering af Danmark knytter sig sammen. Stadig mere samler sig om den gamle badeby ved Vesterhavet.

 

 

Vores Fransk Butik Bjerghuset Ved Vesterhavet 2

I mere end 150 år har Holstebro Industri- & Håndværkerforening talt de små og mellemstore virksomheders sag, SMV’erne. Fra 2022 hedder vi SMVholstebro. 

Kontakt

SMVholstebro
Danmarksgade 18
7500 Holstebro

info@smvholstebro.dk